Blog

Forårstjek

Vinterens kuldeperioder er snart ved at være ovre og det første forårsdage ligger foran os. Man kan vel sige det har været en særlig streng vinter og nu når tøvejret sætter ind, er det vigtigt at huset er tæt. I tøvejr er det vigtig at tjekke de tagrender og nedløbsrør, der skal opsamle de store mængder smeltevand fra taget og lede det sikkert væk og ned i afløbet.

COLOURBOX8927500

Tagbeklædning og inddækninger skal tjekkes efter de store snefald, ligeledes facader, fundament og udvendig træværk bør undersøges efter vinterperioden. Indvendigt undersøges vægge og loft for fugtskader. Fugtskjolder eller løstsiddende tapet kan være tegn på særlige kuldebroer, eller afsløre at der er kommet vand ind i huset fra utætte tagrender eller tagnedløb. Når det er så koldt udenfor, som det har været de seneste måneder, er der mange, der undgår at lufte ud i samme omfang som før. Den indendørs fugtbelastning er den samme, og når der ikke bliver luftet tilstrækkeligt ud, vil luftfugtigheden stige. Bor man oven i købet i et ældre hus, uden eller med ringe isolering, vil fugten sætte sig ved kuldebroer i ydervæggene, i hjørner og rundt om vinduer. Har man møbler eller skabe stående opad en ydervæg, vil det være en god idé at tjekke, om væggen har taget skade af den manglende ventilation.

Indvendig efterisolering?

Vi har fået en del henvendelser angående indvendig efterisolering. Da udvendig isolering ofte er et omfattende projekt og hulmursisolering ikke altid er en mulighed, er der mange der vurderer at en indvendig efterisolering kan løse problemet i det pågældende værelse. Den indvendige efterisolering består i korte træk af et lægteskelet, isolering, dampspærre og beklædning. Det viser sig dog i mange tilfælde at være en rigtig dårlig idé, hvis løsningen ikke udføres korrekt: er væggen fugtig eller utæt bliver fugten kapslet inde mellem isolering og ydervæg og kan give gode vækstvilkår for skimmelsvampe.

Kalenderen skriver 1. marts som første forårsdag, og man kan vel sige at selv om frosten har forsinket foråret noget, er det nu langsomt på vej.


Posted by: Lenette Aalling, skimmel.dk
2021-02-03 10:00:03

Har du spørgsmål eller kommentarer? Skriv til os på info@skimmel.dk eller ring på 9940 2222 - telefonen er åben mandag og onsdag 10-12. Vi glæder os til at høre fra dig. Mvh, skimmel.dk