Blog

Hjemmearbejde sætter dit indeklima under pres

Vi opholder os alle sammen mere hjemme under corona-nedlukningen. Mange arbejder hjemmefra, og du har måske også børn, som går i skole hjemme. Dit indeklima kommer dermed under pres. Jo flere der opholder sig i hjemmet, jo oftere bør du lufte ud.

Dit indeklima er under pres når der er mange hjemme f.eks. pga. hjemmearbejde og hjemmeskole.

Det er ikke altid man lægger mærke til det, men mange voksne og børn i samme rum påvirker luftkvaliteten. Er I flere, der er hjemme, vil det derfor være bedst at fordele jer rundt i boligen, så antallet af personer passer bedre til rummenes størrelse.

Et dårligt indeklima kan bl.a. påvirke din koncentrationsevne og give dig træthed, hovedpine, åndedrætsbesvær, allergiske symptomer – og i værste fald mere alvorlige sygdomme som lunge- og hjerte-karsygdomme.

Hjemmearbejde + hjemmeskole = mere udluftning

Løsningen på den dårlige indeluft er udluftning.

Faktisk er der brug for kortvarig gennemtræk flere gange om dagen: Du bør åbne vinduer og evt. døre i 3-5-10 minutter hver anden time. På denne måde undgår du at vægge og møbler bliver kølet ned, når der er koldt udenfor. Og luften inde i boligen bliver derfor hurtigt varmet op igen. Du skal således heller ikke røre ved radiatorernes termostater.

Er der meget bilos eller anden luftforurening udenfor, bør du åbne op til den side, hvor der er mindst forurening. Hvis det er svært at skabe gennemtræk, så start emhætten.

Indeklimaets mange faktorer

Et godt indeklima er mere end frisk luft. Det er blandt andet også lys, støj, temperatur og partikler. Hvis du vil læse mere om, hvordan du kan forbedre dit indeklima, når du har hjemmearbejde, har Indeklimaportalen lavet denne oversigt med gode råd til et godt indeklima på hjemmekontoret. De gode råd er lavet med hjælp fra professor og indeklimaekspert Lars Gunnarsen, som også bistår skimmel.dk.

Et godt indeklima hjælper desuden mod skimmelsvamp. Her finder du 10 gode råd til hvordan du undgår skimmelsvamp og samtidig forbedrer dit indeklima.

I disse coronatider skal vi passe (endnu mere) på os selv og hinanden.
God udluftning !

Læs mere

Flere blogindlæg om skimmelsvampe, fugt og indeklima.


Posted by: Lenette Aalling, skimmel.dk
2021-03-03 11:20:26

Har du spørgsmål eller kommentarer? Skriv til os på info@skimmel.dk eller ring på 9940 2222 – telefonen er åben mandag og onsdag 10-12. Vi glæder os til at høre fra dig. Mvh, skimmel.dk