Blog

Forholdsregler ved oversvømmede kældre

Man kan blive syg af at opholde sig i vandskadede kældre eller være i direkte kontakt med det forurenende vand. En af grundene er at vandet er fyldt med afføring fra rotter. Statens Serum Institut har konstateret to tilfælde af sygdommen leptospirose eller Weils sygdom, som følge af ophold steder, der har været oversvømmet efter skybruddet i juli og én mand er i denne omgang afgået ved døden efter at have været i kontakt med kloakvand.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet et notat, der beskriver de forholdsregler, man bør tage ved håndtering af regn- og kloakvand. De anbefaler at man helt undgår hudkontakt med vandet ved at beskytte sig med gummistøvler og handsker under arbejdet, gå i bad umiddelbart efter udført arbejde, samt kassere eller kogevaske tøjet efter brug.

Skulle grønsagerne i køkkenhaven være blevet skyllet over med kloakvand bør disse overhodet ikke spises, med mindre de kan koges. Små børn bør undgå at opholde sig i nyligt forurenet græs og forurenet sand i sandkasser skal udskiftes.

Sunhedsstyrelsens notat: Forholdsregler efter oversvømmelse med regnvand og kloakvand


Posted by: Lenette Aalling, skimmel.dk
2021-02-03 10:00:43

Har du spørgsmål eller kommentarer? Skriv til os på info@skimmel.dk eller ring på 9940 2222 - telefonen er åben mandag og onsdag 10-12. Vi glæder os til at høre fra dig. Mvh, skimmel.dk