Blog

Fyringssæson

Det er blevet efterår, dagtemperaturen har bevæget sig ned omkring de 10 °C og det er tid til at starte fyringssæsonen. Den officielle fyringssæson regnes i Danmark at gå fra 1.oktober til 30. april, men i praksis regnes sæsonen fra 15. september til 15. maj.

Kondens på vinduesruden en kølig efterårsdag. Foto: SBi

Om efteråret er det meget fugt i luften indendørs, og det er vigtig at man reducerer luftfugtigheden inden det bliver koldt. Den fugtige luft vil typisk sætte sig som kondens på koldere overflader som vinduer, ved kuldebroer og kolde ydervægge. Varm boligen rigtigt godt igennem og luft ekstra meget ud lige ved fyringssæsonens start. Så kan du forebygge de potentielle fugtproblemer, som skimmelsvamp, når kulden sætter ind. Udluftningen bør om vinteren være kort, men hyppig og effektivt, – et par gange dagligt med gennemtræk.

Ved at følge nogle retningslinjer for, hvordan vi bruger vores hjem, kan vi selv være med til at sikre de sunde omgivelser. Da vi om vinteren opholder os store dele af tiden inden døre, er det særlig relevant at opretholde det sunde indeklima. Så kom efteråret og vinteren i møde, og sikre din bolig så du kan nyde et godt vinterhalvår.


Posted by: Lenette Aalling, skimmel.dk
2021-02-03 10:00:58

Har du spørgsmål eller kommentarer? Skriv til os på info@skimmel.dk eller ring på 9940 2222 - telefonen er åben mandag og onsdag 10-12. Vi glæder os til at høre fra dig. Mvh, skimmel.dk