Blog

Når allergien kommer tæt på – indeklimarelateret allergi

Skimmel.dk får mange henvendelser vedrørende udbedring, forebyggelse og risikovurderinger, men enkelte af disse henvendelser kan være mere komplicerede, da der også er allergi eller overfølsomhed involveret. Det kan være en diagnosticeret astma eller allergi, men nogle oplever irriterede slimhinder, åndedrætsbesvær, kløe, maveproblemer, træthed og koncentrationsbesvær uden at være allergiske.

Mange af os opholder sig inden døre 90 % af tiden, hvorfor det er reelt nok, at en del af symptomerne har relation til bygningerne, men om det er fra ens hjem, arbejde eller skole er ikke altid lige til at sige. Videre kan det være svært at lokalisere allergenerne, især da det ofte vil være en kombination af flere faktorer der spiller ind, og skimmelsvampe er kun en af disse.

De fleste anbefalinger er udviklet med henblik på raske mennesker, da det i høj grad er individuelt hvad vi kan tåle og det er svært at sætte grænsen for den enkelte beboer. Normalt er skimmelsvampevækst ikke akut skadeligt, men for nogle mennesker er reaktionerne så kraftige, at de ikke bør opholde sig i pågældende sted.

I mange tilfælde vil en tværfaglig vurdering af situationen kunne hjælpe til at skræddersy den individuelle og rigtige løsning. Derfor anbefaler vi, at man, ud over den byggetekniske vejledning man kan få hos skimmel.dk, også får opfølgning og rådgivning hos egen læge, samt at man ringer til Astma- og allergi forbundet, der kan rådgive og formidle videre kontakt til andre mennesker med erfaring på området.

I januar udgaven af AstmaAllergi bladet kan du læse mere om skimmel i boligen og sundhedsrisikoen forbundet med dette:


Posted by: Lenette Aalling, skimmel.dk
2021-02-03 10:00:46

Har du spørgsmål eller kommentarer? Skriv til os på info@skimmel.dk eller ring på 9940 2222 - telefonen er åben mandag og onsdag 10-12. Vi glæder os til at høre fra dig. Mvh, skimmel.dk