Blog

Skimmel i barnevognen!

Skimmelsvampe vokser ved høj luftfugtighed på organiske materialer. Under fugtige regnslag kan der etableres gode vækstforhold for svampevækst. Manglende udluftning i mange lag madrasser og dyner, samt at vognen står udendørs i fugtigt vejr og ikke kan komme af med fugten, øger også fugtbelastningen yderligere.

At småbørn har svagere immunforsvar end voksne og større risiko for at udvikle astma og allergier, kan i sig selv forstyrre nattesøvnen. Derfor er det vigtigt at man holder ekstra godt øje med de materialer, der kan blive udsat for skimmelsvampevækst. Det vil især være madrasser, tekstiler og sengebunde i træmaterialer. Tidligere var træmaterialerne typisk behandlet med ftalater og kunne tåle fugtbelastningerne bedre. I dag, når ftalaterne af andre sundhedsmæssige grunde er fjernet, kan fugten udgøre et stort problem.

For at undgå skimmelsvampe, skal der blandt andet luftes. Har man flere madrasser bør disse tages ud eller evt. sættes på højkant efter brug for at komme af med fugten. Står barnevognen udenfor eller i uopvarmede rum, som garage eller kælder: lad dyner og andre tekstiler tørre indenfor med jævne mellemrum. Hvis det har været regnvejr eller meget fugtigt, er det ekstra vigtigt. Og til sidst skal man holde vognen ren – smuds og snavs giver god grobund for skimmelsvampe.

Skulle man trods alle forhåndsregler få skimmelvækst i barnevognen, kan man forsøge at fjerne dette med Rodalon eller Klorin, der desinficerer svampen. Er materialerne meget inficerede, er det svært at få fjernet det hele. De dele der ikke kan maskinvaskes bør derfor kasseres. Her skal det gøres opmærksom på at på trods af at Rodalon er lugtfri, er det stadigt et stærkt kemikalie. Disse skal derfor skylles ordentlig ud, og vognen skal tørres og luftes virkeligt godt igennem inden vognen bruges igen.

Weatherproof Baby - imafe of the snowy baby carriage


Posted by: Lenette Aalling, skimmel.dk
2021-02-03 10:00:06

Har du spørgsmål eller kommentarer? Skriv til os på info@skimmel.dk eller ring på 9940 2222 - telefonen er åben mandag og onsdag 10-12. Vi glæder os til at høre fra dig. Mvh, skimmel.dk